Cementzakken en bakstenen liggen klaar.
Het bouwmateriaal ligt klaar bij de achtermuur.

22 april 2015
Een lang gekoesterde wens van ons gaat in vervulling: er wordt een buitendeur gemaakt op de plek waar zich de opkamer bevindt.
s' Ochtends vroeg staan de spullen klaar en gaan we beginnen.

Het nieuwe gat wordt gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met het 'tanden' van de stenen. Vervolgens kan het raam eruit gelicht worden.

Na verloop van tijd is de nieuwe doorgang een feit. Nu wordt begonnen aan het stellen van de deurpost en vervolgens worden de stenen gemetseld, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van de oude, schoongebikte, stenen. Aan het einde van de dag zit de nieuwe deur er provisorisch in.
Aan de binnenzijde wordt nu het stucwerk gerestaureerd.

Nadat het metselwerk zo'n weekje gedroogd heeft worden de voegen aangebracht. Ook is het dan tijd om de buitenverlichting te plaatsen. De lamp wordt in elkaar gezet en vanuit de meterkast wordt een kabel doorgevoerd naar buiten. Vervolgens wordt de lamp opgehangen. Deze lamp heeft een bewegingssensor en brandt dus alleen bij benadering.

De deur wordt nu geschilderd in het door ons gebruikte oud-hollandsgroen.
Het is natuurlijk wel zo prettig om de vliegen buiten te houden als de deur openstaat. Dus plaatsen we ook nog een hordeur.

Om het helemaal af te maken plaatsen we nog een rozenboog in het gras net buiten de grindbak. Het in elkaar zetten en in de grond vastzetten gaat makkelijk. Aan weerszijden van de rozenboog worden druivenranken geplaatst. Deze zullen in de loop van de tijd over de boog heen groeien en zorgen voor lekkere zoete blauwe druiven. Aan de voet van de boog staan twee LED-lampjes gevoed door zonnepanelen. Dit is handig om in het donker de 'poort' te vinden en het ziet er ook nog eens gezellig uit.