Gereedschap en onderdelen voor het maken van een kleurrijke mistmaker.
We kunnen gaan bouwen: alle spullen liggen klaar.

18 juli 2015
Na het lezen van een artikel over het Tempescope project - een doorzichtige plastic doos dat het (actuele) weer: regen, wolken, zonlicht en onweer, kan laten zien - zijn wij benieuwd naar het onderdeeltje dat wolken kan maken.

Via een linkje naar een Chinese website wordt daar het apparaatje besteld. Na een vlotte bezorging en evenzo snelle test hebben we er gelijk nog twee besteld. En na de aanschaf van een spatwaterdichte 24V voeding kan het knutselen beginnen: er wordt gestart met de voeding, die wordt straks tegen de rand van de vijver geplaatst. Nadat alles op het lichtnet is aangesloten zien we het resultaat van dit knutselwerk.

Nu hebben we iets nodig waaraan ze opgehangen kunnen worden en op zo'n manier dat ze 2 cm onder het wateroppervlak drijven. Het makkelijkste is hiervoor een houten ring te maken waaraan de snoeren vastgemaakt kunnen worden. Hierna gaat het spul naar de vijver. Het mistobject komt onder onze 'lekke' emmer.

Het effect is eigenlijk pas goed te zien als het donker en windstil is. En dan is het nog niet gemakkelijk er leuke foto's van te maken.

 

Nou, met een 'artist-impression' kom je nog een heel eind.