Stukje Arretjescake op een leuk opgemaakt schoteltje.
Stukje Arretjescake op een leuk opgemaakt schoteltje.

21 mei 2013
Regelmatig wordt ons gevraagd hoe wij onze Arretjescake maken.
Er zijn vele recepten verkrijgbaar, maar bij deze dan die van 'De KootjebroekHoeve'.

Benodigdheden

  1. 350 gf ouderwetse roomboter
  2. 300 gf witte basterdsuiker
  3. 3 eieren
  4. 75 gf cacao
  5. 300 gf Maria biscuitjes
  6. kookplaat, pannetje, kommetje, spatel, mixer, vershoud folie, koelkast en een rechthoekige (glazen) bak 20 x 25 cm

Receptuur

1. Boter smelten. 
Doe de roomboter in het pannetje en laat het langzaam op een lage temperatuur smelten.

2. Suiker en eieren
Doe de basterdsuiker in een kommetje en voeg daar vervolgens de eieren aan toe. Klop dit daarna met de mixer tot een homogeen, smeuïg geheel.

3. De Cacao
Voeg de cacao aan het mengesl toe. Wij zetten het kommetje voor het gemak op een weegschaal.
Gebruik opnieuw de mixer om het geheel goed te mengen.

4. De Koekjes
Verkruimel de koekjes. Wij doen dat in een apart bakblik met behulp van een stamper.
Maak de kruimels niet te klein.

5. Gesmolten boter
Als de boter gesmolten is kan deze aan de mix worden toegevoegd. Zorg er voor dat de boter handwarm is - laat het pannetje anders even afkoelen - je wilt niet dat door de warmte de eieren gaan stollen.
Gebruik weer de mixer om een glad mengsel te krijgen.

6. De kruimels
Je kan nu de koekkruimels aan de mix toevoegen. Doe dit door er steeds een portie doorheen te spatelen.

7. De bak
Neem een stuk vershoudfolie dat minstens even lang is als de (glazen) bak en dat 2½ keer de breedte heeft.
Leg deze folie in de bak, waarbij een uiteinde enigszins uitsteekt.
Spatel de nog warme cake op de folie in de bak totdat er een gelijkmatige laag is gevormd. Vouw nu de resterend folie over het geheel heen. Op deze manier kan je de uitgeharde cake later makelijk uit de bak verwijderen.
Plaats de bak tenslotte een paar uur in de koelkast tot de Arretjescake hard is. Heb je haast dan kan je de bak ook een uurtje in de vriezer zetten.

8. De Arretjescake is klaar
Haal de bak uit de koeling en snijdt de Arretjescake in plakjes of stukjes.

Smakelijk eten!
Met de complimenten van de KootjebroekHoeve.