Gaten in het dak van de stal en kapotte dakpannen op de aanbouw.
De stormschade is de volgende dag duidelijk zichtbaar.

29 oktober 2013
De storm Christian heeft gisteren flink huisgehouden in West-Europa. Aanvankelijk dachten wij dat we er zonder kleerscheuren waren afgekomen maar 's middags bleken de zware windstoten, tot windkracht 7, een stenen terrastafel te hebben weggeblazen en ons kippenhok tegen het huis geparkeerd te hebben.

De tafel heeft het niet overleefd, het kippenhok en de muur wel. Gelukkig werd het kippenhok nog niet bewoond. Ook blijkt er een gedeelte van de dakpannen van de stal, gelegen op het zuidwesten, naar beneden gekletterd te zijn. Waarschijnlijk zijn ze tijdens de storm losgekomen van de pannelatten en in de uren daarna weggegleden. Van binnenuit gezien zie je tot hoog in de nok de gaten. En als je naar buiten kijkt zie je de scherven op de aanbouw liggen.

 

Gelukkig heeft het ondertussen niet geregend en is het stro droog gebleven. Ook hebben we al een jaartje of wat een voorraadje van dit oude type dakpan liggen. Daar zijn we via onze buurman aangekomen, maar dat is weer een heel ander (leuk) verhaal. De onderste gaten kunnen we vanaf de buitenkant dichten, maar het is veiliger om het herstel aan de hogere delen van binnenuit te doen.