Modderige grond achter de stal met een houten geraamte.
De houten onderdelen zijn al achter de stal aangebracht.

22 oktober 2013
We zijn het gewend geraakt de afgelopen paar jaar om overdag de paarden buiten te laten lopen en dan de deuren van de merriestal, als een soort inloopstal, open te laten staan.
Dat bevalt goed alleen wordt de grond voor de deuren na een paar regenbuien altijd erg modderig.

Zeker nu de herfstbuien arriveren is het tijd om daar wat aan te doen. Het idee is een afdak te plaatsen en daaronder bestrating aan te leggen. Begonnen wordt met 2 palen in beton te zetten en die met regelwerk aan de stal te verbinden. Vervolgens wordt de modder tot op de harde ondergrond weggegraven. We hebben een paar kuub wit vulzand bij de overbuurman gehaald. Nu de ondergrond goed is wordt dat gestort op de plek van het straatwerk en stevig aangetrild. 

Vervolgens wordt met behulp van een laser, met paaltjes en metselkoord het werkvlak uitgezet. Hierna komt het leuke werk: het straten. Verschillende kleuren klinkers worden in elleboogverband neergelegd. De randen worden met bandjes en beton verstevigd. Tenslotte wordt het geheel opnieuw aangetrild.
Er wordt nog een laagje los zand overheen gestrooid en en met de bezem wat heen en weer geveegd. Dit zal in de loop van de tijd de naden tussen de stenen gaan opvullen.

Het dak wordt gemaakt van antracietleurige verzinkte metalen dakpannenplaten. Dit is vederlicht en ziet er goed uit. Tenslotte wordt het houtwerk bewerkt met het biologisch afbreekbare bruinoleum. Dit is minder belastend voor het millieu dan het ouderwetse (en inmiddels verboden) carboleum.
Je weet pas of een idee goed was als het in de praktijk goed uitgepakt heeft. Wel,de paarden vinden het geweldig! Of nu de zon schijnt of dat het regent, ze staan graag onder het afdakje.