Adres

KootjebroekHoeve
Kootwijkerbroekerweg 51
3774 BT  Kootwijkerbroek
Mobiel: 06 22 24 85 65
Zie ook menu: Contact

Het Weer Hier

 

Uit de Oude Doos

Rotate 13 Rotate 01 Rotate 02 Rotate 03 Rotate 04 Rotate 05 Rotate 06 Rotate 07 Rotate 08 Rotate 09 Rotate 10 Rotate 11 Rotate 12 Rotate 14 Rotate 15 Rotate 16 Rotate 17 Rotate 18 Rotate 19 Rotate 20 Rotate 21 Rotate 22 Rotate 23 Rotate 24 Rotate 25 Rotate 26 Rotate 27 Rotate 28 Rotate 30 Rotate 31 Rotate 32 Rotate 33 Rotate 34 Rotate 35 Rotate 36 Rotate 37 Rotate 38 Rotate 39 Rotate 40 Rotate 41 Rotate 42 Rotate 43 Rotate 44 Rotate 45 Rotate 46 Rotate 47 Rotate 48 Rotate 49 Rotate 50 Rotate 51 Rotate 52 Rotate 53 Rotate 54 Rotate 55 Rotate 56 Rotate 57 Rotate 58 Rotate 59 Rotate 60 Rotate 61 Rotate 62 Rotate 63 Rotate 64 Rotate 65 Rotate 66 Rotate 67 Rotate 68 Rotate 69 Rotate 70 Rotate 71 Rotate 72

Zoek op onze site

Informatie

Tekst grootte:

Alles Groeit en Bloeit

De nieuwe plantjes wortelen snel en staan prachtig in bloei. Ook de al eerder aanwezige bomen, planten en bloemen staan er prachtig bij.

De olijfbomen.  Nieuwe struikjes.

 

Perenbloesem.  Ook nieuwe struikjes.

Alles wordt goed van het nodige water voorzien en is elke dag opnieuw een lust voor het oog.

Olijfbloesem.
Olijfbloesem.

 

De Rijgerverschrikker

Op een nacht worden we wakker van een akelige schreeuw bij de vijver. Maar als we gaan kijken zien we niets bijzonders. Bij daglicht blijkt echter een aantal meter verderop een grote dode goudvis te liggen. Wat is er gebeurd?
Een dag of wat later landt een rijger bij de vijver die vervolgens doodleuk op de rand gaat staan vissen. Tijdens het wegjagen slaakt het dier een ijselijk schorre kreet; dat hebben we dus 's nachts gehoord!
Nou, ik houd van dieren maar de vijver laten leegvissen, dat toch liever niet. De oplossing: een rijgerverschrikker.

Rijgerverschrikker in stelling.  Rijgerverschrikker in actie.

De rijgerverschrikker werkt op batterijen en is aangesloten op een tuinslang. De ingebouwde infraroodsensor kan in gevoeligheid worden afgferegeld zodat precies het gedeelte dat je bewaakt wilt hebben in de gaten wordt gehouden. Zodra er iets in het schootsveld komt wordt er gedurende vijf seconden water gespoten. Je kunt dit instellen van straal tot nevel met een bereik van maximaal 10 meter en over een zelf instelbare breedte en hoogte.
Het werkt prima: de rijgers laten nu de vissen met rust.
Bijkomend voordeel is dat de hond zijn behoefte nu niet meer bij de vijver doet. ;-)

 

Snoepende Vogeltjes

Onder onze druivenboog hangen tijdens de karige seizoenen altijd wel wat netjes of mandjes met wat eten voor de vogeltjes. Hoewel het broedseizoen nu voorbij is en er voldoende voedsel in de natuur te vinden is, vinden ze het heerlijk om nog even wat hier te komen snoepen.
Als dit op is moeten ze echter hun kostje voorlopig echt zelf gaan opscharrelen.

Een Pimpelmeesje.  Musjes.

 

Ter Nagedachtenis aan Curly

Onze lieve, trouwe pony Curly is plotseling overleden. We hebben samen met de dierenartsen wanhopig geprobeerd het noodlot af te wenden, maar binnen 24 uur was het pleit beslist.
Een vriendin die prachtige keramiek maakt heeft speciaal voor ons een gedenkkschotel ontworpen. De grillige zwarte lijntjes in het glazuur zijn afkomstig van het inbranden van wat haren van Curly tijdens het bakproces.
We zijn haar hier erg dankbaar voor en hopen dat Curly haar rust vindt, genietend van eeuwig groene graslanden hierboven.

Curly's gedenkschaal.
Curly's gedenkschaal.

 

Zomerse temperaturen

Inmiddels bereikt de temperatuur tropische waarden. De natuur toont zich in volle pracht en wij genieten dan ook uitbundig.

Flink warm.  Volop genieten.

 

Weer Badtijd

Met zulke temperaturen is het heerlijk om lekker in het water te badderen. We gaan dan ook ons badje opzetten.

Alle badspulletjes uit de kast gehaald. Het badje staat al snel.
Badje met water vullen. Klaar, kan weer een zomer mee.

 

Kippenhok verplaatst

Het kippenhok voor de Wyandottes heeft afgelopen jaar in de tuin tegen het keukenraam gestaan. Het gras in de door gaas afgezette buitenren is nu helemaal verdwenen en heeft plaats gemaakt door omgewoelde aarde met kiezelstenen uit de grindbak.
We gaan het kippenhok verplaatsen naar de tuin naast de woonkamer. Dan krijgt de oude plek tijd om weer bij te trekken.

De nieuwe plek.  Gezellig naast de woonkamer.

 

De Wyandottes vinden het een bijzonder geslaagde actie.
De Wyandottes vinden het een bijzonder geslaagde actie.

 

De Schommelbank

Een lang gekoesterde wens van ons is saampjes gezellig, lekker loom, op een schommelbank zitten. Toevallig kwamen we een goede aanbieding voor een zelfbouwpakket tegen en gaan daar nu mee aan de slag.

De inhoud van het pakket.  Passen en schroeven.

Het opbouwen gaat gesmeerd en na een uurtje of wat kunnen we al heerlijk schommelen!

Er komt al aardig schot in.  Klaar voor een proefritje.

 

Nog Warmer

De temperatuur loopt nog iets verder op en we maken iedere dag met de gieter een rondje om het huis om alle plantjes en bloemetjes van het nodige water te voorzien.

Knap warm, dus hop met de gieter!  Plantjes en bloempjes staan er stralend bij.

 

Buitentafel

Een dochter van de buren heeft onlangs haar bloemistenopleiding voltooid. Haar afstudeerproject, waar ze alleen natuurlijke producten voor heeft gebruikt, bestond uit een grote tafel voorzien van allerlei prachtige, kunstzinnige ornamenten. De gestripte tafel mochten wij na afloop gebruiken. Op de uiteinden zitten gaten waar we heerlijk geurende Jasmijn plantjes in hebben gezet.
We gebruiken de tafel vooral om gezellig samen wat te eten en te drinken.

Uniek tafelblad met plantjes.  Heerlijk plekje om te ontbijten.

 

Vruchtjes

Het lekkere weer zorgt er voor dat er dit jaar aan de verschillende plantjes veel vruchtjes groeien. Regelmatig dus wat plukken en dan smullen maar!

Aardbeien. Blauwe (zwarte) bessen.
Roze Kruisbessen. Frambozen.

 

Zwembad vervangen

En dan is plotsklaps het zwembadje lek. Waarschijnlijk lag er een scherp steentje onder dat door de waterdruk de bodem heeft berschadigd. Gelukkig vinden we ergens een aanbieding om voor weinig geld een nieuwe aan te schaffen.
We maken van de gelegenheid gelijk gebruik om de apparatuur te upgraden, zodat verwarming, filter en ontsmetting weer bij de tijd zijn. Ook zorgen we nu voor een stevige gladde ondergrond om in de toekomst zo'n debacle te voorkomen.

Alle apperatuur op één plankje.  Een zacht matje als nieuwe ondergrond.

 

Het nieuwe badje wordt vervolgens opgezet, waarna het met water wordt gevuld.

Het nieuwe badje staat weer.  En is na een uurtje of zo volgelopen.

Een vriend heeft uitgevogeld dat de verwarming aangepast kan worden zodat je zelf de temperatuur, ook hoger, kunt instellen en het systeem niet meer blokkeert.
Hij komt langs met een printplaatje en na wat schroef-, knip- en soldeerwerk is de verwarming geoptimaliseerd.

De verwarming wordt aangepast.  We kunnen er nu opnieuw weer fijn van genieten.

 

Glasvezel Project

We zijn gevraagd om als ambassadeur van CIF te helpen bij het promoten van glasvezel in de Gelderse Vallei Midden en Noord. Gedurende een aantal maanden zijn we druk geweest met diverse bijeenkomsten in de regio's waarbij inwoners geïnformeerd worden over de voordelen van glasvezel. De meeste gezinnen en bedrijven internetten nog via DSL verbindingen en dan biedt verglazing van het net een grote verbetering.
Een leuke actie is de huur van een kraam op een zaterdagmarkt in Stroe. Het is heerlijk zonnig weer en de bezoekers informatie verstrekken verloopt in een prima sfeer. Eten en drinken kan gemakkelijk bij een buurstandhouder verkregen worden.
Uiteindelijk worden in beide gebieden de vereiste 51+ percentages gehaald en zijn de glasvezelkabels inmiddels aangelegd.

De markt in Stroe.  De Glasvezelkraam.

 

Theater op 't Zand

Ieder jaar vindt in Kootwijk op de derde zaterdag in juli het mini-festival "Theater op 't Zand" plaats.
Als het even kan gaan we daar graag naar toe. De sfeer is altijd heel gemoedelijk en het programma is zodanig ingedeeld dat zowel kinderen als volwassenen zich heel goed kunnen vermaken.

Muntjes kopen voor eten, en wat dies meer zij.  Op je gemak het gebeuren bekijken.

 

Er is altijd een hapje en/of drankje te koop en er zijn tafels en banken om alles rustig te verorberen. Je kunt ook de uitkijktoren opklimmen vanwaar je een weid uitzicht hebtover het feestgedruis, maar nog meer van een prachtig stukje Veluwe.

Aanschuiven om te eten.  De uitkijktoren is ook in trek.