Adres

KootjebroekHoeve
Kootwijkerbroekerweg 51
3774 BT  Kootwijkerbroek
Mobiel: 06 22 24 85 65
Zie ook menu: Contact

Het Weer Hier

 

Uit de Oude Doos

Rotate 52 Rotate 01 Rotate 02 Rotate 03 Rotate 04 Rotate 05 Rotate 06 Rotate 07 Rotate 08 Rotate 09 Rotate 10 Rotate 11 Rotate 12 Rotate 13 Rotate 14 Rotate 15 Rotate 16 Rotate 17 Rotate 18 Rotate 19 Rotate 20 Rotate 21 Rotate 22 Rotate 23 Rotate 24 Rotate 25 Rotate 26 Rotate 27 Rotate 28 Rotate 30 Rotate 31 Rotate 32 Rotate 33 Rotate 34 Rotate 35 Rotate 36 Rotate 37 Rotate 38 Rotate 39 Rotate 40 Rotate 41 Rotate 42 Rotate 43 Rotate 44 Rotate 45 Rotate 46 Rotate 47 Rotate 48 Rotate 49 Rotate 50 Rotate 51 Rotate 53 Rotate 54 Rotate 55 Rotate 56 Rotate 57 Rotate 58 Rotate 59 Rotate 60 Rotate 61 Rotate 62 Rotate 63 Rotate 64 Rotate 65 Rotate 66 Rotate 67 Rotate 68 Rotate 69 Rotate 70 Rotate 71 Rotate 72

Zoek op onze site

Informatie

Tekst grootte:

Deze bosmaaier heeft een 3,5 pk 2-takt motor. De brandstof maken we zelf door in de juiste verhouding motorolie en euro95 benzine te mengen.

De motor van de bosmaaier met de brandstof.  De bosmaaier in volle glorie en klaar voor gebruik.

 

Het onkruid bestaat uit taaie grassoorten en houtachtige struiken. Het groeit plaatselijk anderhalve meter hoog.

Flinke struiken op het terrein.  En heel wat onkruid in de berm.

 

Prrrrrrrr, volop aan de slag! De vlijmscherpe stalen messen hebben totaal geen probleem met het werk; ze snijden door stammen van 10 cm dik als door boter!
Wel uitkijken voor de tenen en los lopende viervoeters...

De bosmaaier aangehaakt en in volle actie.

 

De schuilplek

We zijn het gewend geraakt de afgelopen paar jaar om overdag de paarden buiten te laten lopen en dan de deuren van de merriestal, als een soort inloopstal, open te laten staan.
Dat bevalt goed alleen wordt de grond voor de deuren na een paar regenbuien altijd modderig.
Zeker nu de herfstbuien arriveren is het tijd om daar wat aan te doen. Het idee is een afdak te plaatsen en daaronder bestrating aan te leggen.

Begonnen werd met 2 palen in beton te zetten en die met regelwerk aan de stal te verbinden.
Vervolgens werd de modder tot op de harde ondergrond weggegraven.

De palen en het skelet geplaatst.  De modder afgegraven.

 

We hebben een paar kuub wit vulzand bij de overbuurman gehaald. Nu de ondergrond goed is werd dat gestort op de plek van het straatwerk en stevig aangetrild. Vervolgens werd met behulp van een laser, paaltjes en metselkoord het werkvlak uitgezet.

Een paar kuub wit vulzand.  Keihard aangetrild.

 

Hierna kwam het leuke werk: het straten. Verschillende kleuren klinkers werden in elleboogverband neergelegd. De randen werden met bandjes en beton verstevigd. Tenslotte werd het geheel opnieuw aangetrild.

Het straatwerk schiet aardig op.  Bestrating af en opgestrooid.

 

Het dak werd gemaakt van antracietleurige verzinkte metalen dakpannenplaten. Dit is vederlicht en ziet er goed uit.
Tenslotte werd het houtwerk bewerkt met het biologisch afbreekbare bruinoleum. Dit is minder belastend voor het millieu dan het ouderwetse (en inmiddels verboden) carboleum.

Het kwasten is vies werk.  Het aanbrengen van de bruinoleum.

 

Je weet pas of een idee goed was als het in de praktijk goed uitgepakt is. Wel, de paarden vinden het geweldig! Of nu de zon schijnt of dat het regent, ze staan graag onder het afdakje.
Job well done!

De eerste probeert de schuilplek uit.  De rest vindt het even later ook bijzonder geslaagd.

 

Paddenstoelen

We kijken elk jaar uit naar die korte periode in de herfst dat op de Veluwe de paddenstoelen uitbundig groeien.
We hebben er echt geen verstand van, maar genieten van de verscheidenheid aan kleuren en vormen. Dit jaar hebben we er een paar foto's van gemaakt.

Paddenstoelen_01.  Paddenstoelen_02.

 

Paddenstoelen_03.  Paddenstoelen_04.

 

Paddenstoelen_05.  Paddenstoelen_06.

 

Paddenstoelen_07.  Paddenstoelen_08.

 

Paddenstoelen_09.  Paddenstoelen_10.

 

Paddenstoelen_11.  Paddenstoelen_12.

 

Wie de namen van deze paddenstoelen weet mag het zeggen! Stuur ons maar een berichtje.

 

De Eerste Herfststorm

Maandag 28 oktober heeft de storm Christian flink huisgehouden in West-Europa. Aanvankelijk dachten wij dat we er zonder kleerscheuren waren afgekomen maar 's middags bleken de zware windstoten, tot windkracht 7, een stenen terrastafel te hebben weggeblazen en ons kippenhok tegen het huis geparkeerd te hebben. De tafel heeft het niet overleefd, het kippenhok en de muur wel. Gelukkig werd het kippenhok nog niet bewoond.
De volgende middag bleek een gedeelte van de dakpannen van de stal, gelegen op het zuidwesten, naar beneden gekletterd te zijn. Waarschijnlijk zijn ze tijdens de storm losgekomen van de pannelatten en pas in de loop van de volgende dag weggegleden.

Kapotte terrastafel.  Gaten in het staldak.

 

Van binnenuit gezien zie je tot hoog in de nok de gaten. En als je naar buiten kijkt zie je de scherven op de aanbouw liggen.

Riant uitzicht naar buiten.  Berg kapotte dakpannen.

 

Gelukkig heeft het ondertussen niet geregend en is het stro droog gebleven. Ook hebben we al een jaartje of wat een voorraadje van dit oude type dakpan liggen. Daar zijn we via onze buurman aangekomen, maar dat is weer een heel ander (leuk) verhaal.
De onderste gaten konden we vanaf de buitenkant dichten, maar het was veiliger om het herstel aan de hogere delen van binnenuit te doen.

Het werken van binnenuit.  Het dak is weer dicht.

 

We hebben zo'n 16 'nieuwe' pannen moeten plaatsen en waren vlak voor het donker klaar. Direct daarna begon het te regenen. Pfff, klus dus net op tijd geklaard!