Adres

KootjebroekHoeve
Kootwijkerbroekerweg 51
3774 BT  Kootwijkerbroek
Mobiel: 06 22 24 85 65
Zie ook menu: Contact

Het Weer Hier

 

Uit de Oude Doos

Rotate 67 Rotate 01 Rotate 02 Rotate 03 Rotate 04 Rotate 05 Rotate 06 Rotate 07 Rotate 08 Rotate 09 Rotate 10 Rotate 11 Rotate 12 Rotate 13 Rotate 14 Rotate 15 Rotate 16 Rotate 17 Rotate 18 Rotate 19 Rotate 20 Rotate 21 Rotate 22 Rotate 23 Rotate 24 Rotate 25 Rotate 26 Rotate 27 Rotate 28 Rotate 30 Rotate 31 Rotate 32 Rotate 33 Rotate 34 Rotate 35 Rotate 36 Rotate 37 Rotate 38 Rotate 39 Rotate 40 Rotate 41 Rotate 42 Rotate 43 Rotate 44 Rotate 45 Rotate 46 Rotate 47 Rotate 48 Rotate 49 Rotate 50 Rotate 51 Rotate 52 Rotate 53 Rotate 54 Rotate 55 Rotate 56 Rotate 57 Rotate 58 Rotate 59 Rotate 60 Rotate 61 Rotate 62 Rotate 63 Rotate 64 Rotate 65 Rotate 66 Rotate 68 Rotate 69 Rotate 70 Rotate 71 Rotate 72

Zoek op onze site

Informatie

Tekst grootte:

Benodigdheden

  1. 350 gf ouderwetse roomboter
  2. 300 gf witte basterdsuiker
  3. 3 eieren
  4. 75 gf cacao
  5. 300 gf Maria biscuitjes
  6. kookplaat, pannetje, kommetje, spatel, mixer, vershoud folie, koelkast en een rechthoekige (glazen) bak 20 x 25 cm

 

Receptuur

1. Boter smelten

Doe de roomboter in het pannetje en laat het langzaam op een lage temperatuur smelten.

Boter smelten.

 

2. Suiker en eieren

Doe de basterdsuiker in een kommetje en voeg daar vervolgens de eieren aan toe. Klop dit daarna met de mixer tot een homogeen, smeuïg geheel.

Suiker afwegen.  Klop er de eieren door.

 

 

3. De Cacao

Voeg de cacao aan het mengesl toe. Wij zetten het kommetje voor het gemak op een weegschaal.
Gebruik opnieuw de mixer om het geheel goed te mengen.

Cacao toevoegen.  Cacao erdoor mixen.

 

 

4. De Koekjes

Verkruimel de koekjes. Wij doen dat in een apart bakblik met behulp van een stamper.
Maak de kruimels niet te klein.

Verkruimel de koekjes.

 

5. Gesmolten boter

Als de boter gesmolten is kan deze aan de mix worden toegevoegd. Zorg er voor dat de boter handwarm is - laat het pannetje anders even afkoelen - je wilt niet dat door de warmte de eieren gaan stollen.
Gebruik weer de mixer om een glad mengsel te krijgen.

Voeg de gesmolten boter toe.

 

6. De kruimels

Je kan nu de koekkruimels aan de mix toevoegen. Doe dit door er steeds een portie doorheen te spatelen.

Kruimels toevoegen.

 

7. De bak

Neem een stuk vershoudfolie dat minstens even lang is als de (glazen) bak en dat 2½ keer de breedte heeft.
Leg deze folie in de bak, waarbij een uiteinde enigszins uitsteekt.
Spatel de nog warme cake op de folie in de bak totdat er een gelijkmatige laag is gevormd. Vouw nu de resterend folie over het geheel heen. Op deze manier kan je de uitgeharde cake later makelijk uit de bak verwijderen.
Plaats de bak tenslotte een paar uur in de koelkast tot de Arretjescake hard is. Heb je haast dan kan je de bak ook een uurtje in de vriezer zetten.

De De bak in de koelkast.

 

 

8. De Arretjescake is klaar

Haal de bak uit de koeling en snijdt de Arretjescake in plakjes of stukjes.

Smakelijk eten!

 

Met de complimenten van de KootjebroekHoeve.